Uudet teknologiat mullistavat eläinten hyvinvoinnin seurannan ja eläintutkimuksen

Eläintutkimuksen uusi aikakausi uudella teknologialla

Uusi teknologia murtaa niitä rajoitteita, joita eläinten seurannassa ja tutkimuksessa on perinteisesti kohdattu.

Tarjoamme tutkimuskäyttöön Anicaren Nano Track laitteen ja palvelun eläimen sijainnin seurantaan sekä mahdollisuuden kerätä dataa eläimen terveydentilasta, aktiivisuudesta ja käyttäytymisestä.

Anicaren laite on ollut käytössä poroilla Suomen Lapissa jo useamman vuoden ja laitetta on jo nyt laajasti tutkimuskäytössä muillakin eläinlajeilla hyvillä kokemuksilla.

Anicaren Nano Track on pieni eläimen korvaan asennettava laite jonka paristo kestää jopa 10 vuotta. Vastaavaa laitetta ei ole ennen ollut saatavilla tutkimuskäyttöön.

Anicaren laite yksityiskohtaiseen elintoimintojen havaitsemiseen

Anicare Oy:n kehittämän laitteen avulla eläimistä voidaan kerätä tietoa tarkasti ja yksilöllisesti ja ennen kaikkea niin, ettei mittauslaite itse häiritse mittaustulosta. 

Pieni ja kevyt laite perustuu eläimillä kymmeniä vuosia käytettyyn merkintätapaan, jossa asennus tapahtuu eläimen korvaan. Tämä on todettu eläimen itsensä kannalta vähiten häiritseväksi tavaksi. 

Laitteemme avaa tutkimuskäytössä uusia mahdollisuuksia kerätä tarkkaa lämpötila, liike-tietoa ja sijaintia eläimen korvasta, jolloin eläimen kaikki toiminnot saadaan todennettua. Uniikki sijoitus eläimen korvaan mahdollistaa laitteen käytön kohteissa, joissa tiedon kerääminen on ollut joko teknisesti tai eläimen fysiologian kannalta haastavaa tai lähes mahdotonta.

Uudenlainen mahdollisuus tutkia eläinten käyttäytymistä

Oheisessa videossa nähdään esimerkki siitä, kuinka Anicaren Nano Track -laitetta käytetään yksityiskohtaisten eläinten hyvinvointi tietojen keräämiseen. Videolla on korostettuna Anicaren Nano Track laitetta kantava eläin. Kaavio osoittaa eläimen toiminta ja sektorit osoittavat erilaista käyttäytymistä, jonka laite tunnistaa:

Vihreä sektori: Keskinkertainen aktiivisuus – Märehtijöiden märehtiminen

Oranssi sektori: Korkea aktiivisuus – Syömis- ja liikkumisaika

Sininen sektori: Matala aktiivisuus – Uni- tai makuu aika

Nano Track laite voidaan opettaa seuraamaan yksilöllisesti eri eläinlajeista haluttua informaatiota.

Nano Track voi seurata käyttäytymistä tällä tasolla yli 10 vuoden ajan

Myös perinteinen paikannin

Anicare tarjoaa apua tutkimusorganisaatioille, joiden halu on kartoittaa niin kotieläinten kuin villieläinten terveyttä ja toimintaa aiempaa kokonaisvaltaisemmin. 

Anicaren itse kehittämä laite ja tiedon analysointi palvelu on muokattavissa yksilöllisesti kulloiseenkin tarpeeseen. Kunkin tutkimushankkeen tarpeet selvitetään tapauskohtaisesti ja luodaan yhdessä ratkaisu, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla kyseistä tarvetta ja tarjoaa käyttöön valmiiksi prosessoidun datan ennakko määritelmien perusteella. Näin tutkimus voi keskittyä mittauksen ja tutkimuksen konkreettisten tulosten analysointiin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi märehtimisajan osoittamista asiakkaalle yksilökohtaisesti aikayksikköinä.

Yhteenveto ja yhteydenotto

Anicare tarjoaa tutkimuksen työkaluksi ja tueksi palvelun, joka mahdollistaa ehkä ensimmäisenä maailmassa todentaa eläimistä sellaisia käyttäytymismalleja, joita ei aikaisemmin ole ollut mahdollista, mutta mikä on ollut monen tutkimusorganisaation toiveena.

Mikäli organisaationne on kiinnostunut käyttämään tulevissa tutkimushankkeissa viimeisimpien teknologioiden tarjoamia mahdollisuuksia, joiden toimintavarmuus on todennettu, olkaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä meihin niin löydämme juuri teidän tarpeita palvelevan ratkaisun.

research@anicare.fi